Kuře na majoránce s paprikami a rajčaty
70 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicMajoránka čerstvá
- 1kusKuře
- 55gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 2kusyPaprika žlutá
- 500gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1112 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
76 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek utřeme se solí, nadrobno nasekanou čerstvou majoránkou a pepřem. Kuře rozdělíme na porce a ze všech stran důkladně vetřeme připravenou pastu.
- 2Dno pekáče potřeme máslem, vložíme porce kuřete, zalijeme vínem a pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 220°C. Během pečení kuře 1-2x podlijeme vínem a potřeme rozpuštěným máslem.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Z paprik také odstraníme semínka a rozkrájíme je na nudličky. Pokrájenou zeleninu přidáme ke kuřeti, zamícháme a pečeme ještě 10-20 minut.
- 4Podáváme posypané majoránkou s vařenými nebo pečenými bramborami, bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.