Kuře na majoránce s paprikami a rajčaty

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1112 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
76 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek utřeme se solí, nadrobno nasekanou čerstvou majoránkou a pepřem. Kuře rozdělíme na porce a ze všech stran důkladně vetřeme připravenou pastu.
  • 2
    Dno pekáče potřeme máslem, vložíme porce kuřete, zalijeme vínem a pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 220°C. Během pečení kuře 1-2x podlijeme vínem a potřeme rozpuštěným máslem.
  • 3
    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Z paprik také odstraníme semínka a rozkrájíme je na nudličky. Pokrájenou zeleninu přidáme ke kuřeti, zamícháme a pečeme ještě 10-20 minut.
  • 4
    Podáváme posypané majoránkou s vařenými nebo pečenými bramborami, bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.