Kuře na mátě

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
52 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
91 mg
Cukr
613 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kuře osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu.
  • 2
    Mátu omyjeme a polovinu nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s ricottou, mátou, solí a pepřem. Kůži kuřete opatrně uvolníme a prostor vyplníme sýrovým krémem. Přidáme zbylou mátu, kuře vložíme na pekáč a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.
  • 3
    Potom kuře potřeme rozpuštěným máslem a příkon tepla snížíme na 175 stupňů Celsia. Kuře zalijeme vínem, vývarem a pečeme ještě 40 minut. Šťávu zahustíme hladkou moukou a dobře rozmícháme. Necháme v troubě ještě chvíli probublat.
  • 4
    Podáváme se zeleninovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.