Kuře na mátě
75 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 1hrstMáta
- 100gramůRicotta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
52 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
91 mg
Cukr
613 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu.
- 2Mátu omyjeme a polovinu nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s ricottou, mátou, solí a pepřem. Kůži kuřete opatrně uvolníme a prostor vyplníme sýrovým krémem. Přidáme zbylou mátu, kuře vložíme na pekáč a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.
- 3Potom kuře potřeme rozpuštěným máslem a příkon tepla snížíme na 175 stupňů Celsia. Kuře zalijeme vínem, vývarem a pečeme ještě 40 minut. Šťávu zahustíme hladkou moukou a dobře rozmícháme. Necháme v troubě ještě chvíli probublat.
- 4Podáváme se zeleninovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.