Kuře na pivu se žampiony
75 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyŠalotka
- 1litrVývar drůbeží
- 1200gramůKuře
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej stolní
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
74 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem.
- 2V kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete opečeme dohněda. Přidáme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a svaříme cca na polovinu jeho množství. Poté kuře zalijeme do poloviny vývarem, zakryjeme a asi 30min podusíme. Přilijeme smetanu a povaříme ještě cca 1min.
- 3Mezitím nakrájíme žampiony na plátky, rozpálíme máslo a žampiony zakápneme citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem a orestujeme.
- 4Kousky kuřete přemístíme do mísy. K žampionum přecedíme omáčku z kuřete. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme kuře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.