Kuře na pivu se žampiony

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
74 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete opečeme dohněda. Přidáme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a svaříme cca na polovinu jeho množství. Poté kuře zalijeme do poloviny vývarem, zakryjeme a asi 30min podusíme. Přilijeme smetanu a povaříme ještě cca 1min.
  • 3
    Mezitím nakrájíme žampiony na plátky, rozpálíme máslo a žampiony zakápneme citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem a orestujeme.
  • 4
    Kousky kuřete přemístíme do mísy. K žampionum přecedíme omáčku z kuřete. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme kuře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.