Kuře na pórku s rýží
30 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůPórek
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusLimetka
- 3lžícePažitka
- 200gramůRýže jasmínová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži připravíme dle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a žampiony na plátky. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí maso spolu s žampiony 5 minut smažíme. Jakmile je maso lehce propečené, přidáme do pánve pórek a dále smažíme, dokud není maso zcela propečené.
- 2Nyní přidáme do pánve mléko, vývar a mouku. Ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti a vaříme 5 minut. Na závěr už jen přidáme pažitku, nasekanou limetkovou kůru a důkladně vše promícháme.
- 3Podáváme spolu s připravenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.