Kuře na rajčatech s vínem
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 1šálekHovězí vývar základní
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5šálekVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1018 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
70 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
46 mg
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozpůlíme, odkrojíme křídla s stehýnka a půlky překrojíme.
- 2V katrole vyškvaříme nakrájenou slaninu a přidáme máslo. Osolené a opepřené porce kuřete na tuku po obou stranách osmahneme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, protlak zředěný vínem, promícháme a podle potřeby podléváme vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.