Kuře na sardelové pastě

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
840 mg
Cukr
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a nakonec ho důkladně osolíme. Osolené kuře položíme na pekáček. Slaninu nakrájíme na malé kousky, které v pánvi vyškvaříme. Přidáme máslo, sardelovou pastu, spolu se slaninou jen prohřejeme a vylijeme na připravené kuře na pekáčku. Posypeme ho ještě pepřem a oloupaným, na tenké plátky nakrájeným česnekem. Nakonec kuře podlijeme vodou.
  • 2
    Na pečení připravené kuře vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání pečeme doměkka. Pečeme přibližně 30-35 minut.
  • 3
    Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout. Následovně kuře rozkrájíme na porce. Přidáme plátek citrónu a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.