Kuře na sardelové pastě
70 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžičkySardelová pasta
- 2stroužkyČesnek
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 60gramůMáslo jihočeské
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
840 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a nakonec ho důkladně osolíme. Osolené kuře položíme na pekáček. Slaninu nakrájíme na malé kousky, které v pánvi vyškvaříme. Přidáme máslo, sardelovou pastu, spolu se slaninou jen prohřejeme a vylijeme na připravené kuře na pekáčku. Posypeme ho ještě pepřem a oloupaným, na tenké plátky nakrájeným česnekem. Nakonec kuře podlijeme vodou.
- 2Na pečení připravené kuře vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání pečeme doměkka. Pečeme přibližně 30-35 minut.
- 3Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout. Následovně kuře rozkrájíme na porce. Přidáme plátek citrónu a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.