Kuře na sherry s paprikou a cibulí
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1400gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 250mililitrůSherry brandy
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1037 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
58 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Porce po všech stranách posypeme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
- 3V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme maso, přidáme nakrájenou cibuli, papriky a prolisovaný česnek. Vše krátce opečeme. Přilijeme sherry a vývar. Povaříme asi 12 minut, přiklopíme pokličkou a necháme dalších 12 minut zvolna táhnout. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.