Kuře na španělský způsob

80 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
239 mg
Cukr
636 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a v kloubech je nařízneme. Okapané maso osolíme, opepříme a na tuku opečeme.
  • 2
    Do tuku od opékání přidáme polovinu dávky másla a dorůžova na něm osmahneme jemně nakrájenou cibuli.
  • 3
    K cibuli přidáme oloupaný, rozsekaný česnek a kečup. Základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.
  • 4
    Do vařícího základu vložíme kuřata a za občasného přelévání je pod poklicí dusíme. Po půl hodině dušení přidáme šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylém másle, přilijeme víno a maso dodusíme.
  • 5
    Nakonec šťávu přisolíme a krátce povaříme.
  • 6
    Při podávání jednotlivé porce přeléváme necezenou šťávou s vložkou šunky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.