Kuře na španělský způsob
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 200gramůŠunka dušená
- 2000gramůKuře
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
- 2decilitryVíno bílé
- 100gramůKečup
- 20gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
239 mg
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a v kloubech je nařízneme. Okapané maso osolíme, opepříme a na tuku opečeme.
- 2Do tuku od opékání přidáme polovinu dávky másla a dorůžova na něm osmahneme jemně nakrájenou cibuli.
- 3K cibuli přidáme oloupaný, rozsekaný česnek a kečup. Základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.
- 4Do vařícího základu vložíme kuřata a za občasného přelévání je pod poklicí dusíme. Po půl hodině dušení přidáme šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylém másle, přilijeme víno a maso dodusíme.
- 5Nakonec šťávu přisolíme a krátce povaříme.
- 6Při podávání jednotlivé porce přeléváme necezenou šťávou s vložkou šunky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.