Kuře na vaječném koňaku s houbami
30 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 4kusyKuřecí prsa
- 300gramůHouby čerstvé
- 10mililitrůKoňak vaječný
- 10mililitrůMuškátový oříšek
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyTymián čerstvý
- 10mililitrůSůl
- 10mililitrůPepř černý mletý
- 6kusůOlivy zelené
- 150gramůZakysaná smetana
- 2kusyŽemle tuková
- 20mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C, necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.
- 2Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej, pokrájené houby na něm smažíme přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.
- 3Maso vyndáme z pekáče, nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře, ozdobíme houbami a lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.