Kuře na venkovský způsob
50 min.
Ingredience
- 16kusůCibule
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 30mililitrůOlej olivový
- 4kusyKuřecí čtvrtky
- 3kusyCeler řapíkatý
- 400gramůFazole červené sterilované
- 4kusyRajčata
- 100gramůPetržel - nať
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 60gramůMáslo čerstvé
- 12plátkůBageta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1256 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
70 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
21 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí čtvrtky opečeme ve větším kastrolu, který je možno dávat do trouby, z obou stran na oleji dozlatova, potom odložíme na talíř.
- 2Do kastrolu dáme cibulku a osmahneme. Přidáme celer, opékáme 2-3 minuty. Vrátíme do kastrolu kuřecí maso, vmícháme fazole, rajčata, vývar, polovinu petželky, sůl a pepř, povrch posypeme paprikou.
- 3Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme na 20-25 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené.
- 4Zbývající petrželku smícháme s máslem, směsí potřeme plátky bagety a upravíme je na povrch pokrmu.
- 5Kastrol vrátíme do trouby a pokrm pečeme bez pokličky ješté asi 10-12 minut. Podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.