Kuře na víně - aĺa Marengo
85 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyRajčata
- 250mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůŠalotka
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1058 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
66 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozčtvrtíme očištěné kuře a opečeme na másle jednotlivé porce.
- 2Přidáme najemno nakrájené šalotky a osmahneme zlehka. Přidáme nakrájené houby, rajčata, česnek, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a přiklopené poklicí dusíme 45 minut doměkka.
- 3Vyndáme kuře, zaprášíme šťávu moukou a v základě ji osmahneme. Zalijeme vodou i trochou vína.
- 4Povaříme, přidáme do šťávy porce kuřete, necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.