Kuře na víně s tymiánem
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
- 5gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 300mililitrůVíno červené
- 1lžíceKečup
- 100gramůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaBazalka
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
205 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Můžeme je nakrájet na libovolné kousky. Potom přidáme sůl, pepř, sladkou červenou papriku, tymián a bazalku.
- 2Rozetřeme česnek a tímto česnekem vymažeme pánev, v ní pak rozehřejeme máslo s olejem. Na takto připravném tuku krátce osmahneme kuřecí maso. Potom maso vyjmeme z pánve a připravíme omáčku.
- 3Do vypečné šťávy přidáme vývar a víno. Směs pár minut dusíme. Přidáme kečup a nakonec vlijeme smetanu. Vznikne omáčka, kterou promícháme a povaříme. Můžeme trochu zahustit jíškou. Omáčku podle chuti okyselíme citrónem.
- 4Do omáčky vrátíme zpět maso a vše necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.