Kuře na víně s tymiánem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
205 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Můžeme je nakrájet na libovolné kousky. Potom přidáme sůl, pepř, sladkou červenou papriku, tymián a bazalku.
  • 2
    Rozetřeme česnek a tímto česnekem vymažeme pánev, v ní pak rozehřejeme máslo s olejem. Na takto připravném tuku krátce osmahneme kuřecí maso. Potom maso vyjmeme z pánve a připravíme omáčku.
  • 3
    Do vypečné šťávy přidáme vývar a víno. Směs pár minut dusíme. Přidáme kečup a nakonec vlijeme smetanu. Vznikne omáčka, kterou promícháme a povaříme. Můžeme trochu zahustit jíškou. Omáčku podle chuti okyselíme citrónem.
  • 4
    Do omáčky vrátíme zpět maso a vše necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.