Kuře na žampionech s chřestem
105 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 100gramůPórek
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 1lžičkaHřebíček
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 175gramůChřest bílý
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 60mililitrůVíno bílé
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1155 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
78 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do velkého pekáče dáme kuře s pórkem, mrkví, celerem, cibulí a hřebíčkem. Vše zalijeme vroucí vodou a poté kuře ještě potřeme solí a pepřem. Necháme pak cca hodinu vařit na mírném ohni. Kuře by mělo změknout.
- 2Kuře vyndáme a přendáme na talíř. Vývar scedíme od zeleniny a odlijeme si 500ml. Zeleninu již nevyužijeme. Z kuřete odstraníme kůži a rozkrájíme na plátky.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme víno a mouku. Pomalu pak přidáváme odlitý vývar z kuřete. Směs neustále mícháme a vaříme cca pět minut. Poté na pánev přidáme chřest, žampiony a citronovou šťávu. Po třech minutách vaření přidáme vajíčko se smetanou. Pořádně vše zamícháme a na závěr dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.