Kuře na zázvoru
60 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 100mililitrůOmáčka sojová světlá
- 20mililitrůVíno rýžové čínské
- 7gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 40mililitrůOlej sezamový
- 1decilitrOcet rýžový
- 100gramůCukr krupice
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 100mililitrůKečup
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusCibule
- 3gramyZázvor celý
- 1kusPaprika zelená
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, rýžové víno, sůl, pepř, a sezamový olej. Všechny přísady dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut uležet v lednici.
- 2Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci ohřejeme ocet, osladíme, přidáme kečup a 2 lžíce sójové omáčky a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
- 3Na hluboké pánvi opečeme kuřecí maso, které jsme vyjmuli z marinády a odstavíme.
- 4V pánvi Wok rozehřejeme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájený zázvor a česnek dokud nezačnou vonět, přidáme papriku a mrkev nakrájené na proužky, cibuli nadrobno a nakonec, když zelenina zesklovatí, přidáme maso a připravenou omáčku.
- 5Servírujeme nejlépe s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.