Kuře na zázvoru

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, rýžové víno, sůl, pepř, a sezamový olej. Všechny přísady dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut uležet v lednici.
  • 2
    Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci ohřejeme ocet, osladíme, přidáme kečup a 2 lžíce sójové omáčky a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 3
    Na hluboké pánvi opečeme kuřecí maso, které jsme vyjmuli z marinády a odstavíme.
  • 4
    V pánvi Wok rozehřejeme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájený zázvor a česnek dokud nezačnou vonět, přidáme papriku a mrkev nakrájené na proužky, cibuli nadrobno a nakonec, když zelenina zesklovatí, přidáme maso a připravenou omáčku.
  • 5
    Servírujeme nejlépe s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.