Kuře na zbojnický způsob

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
42 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
116 mg
Cukr
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Protkneme je slaninou, osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř, potřeme olejem a jemně utřeným česnekem a necháme je krátce odležet.
  • 2
    Kuřata napícháme a upevníme na jehlu a za občasného potření zbylým olejem nebo odkapávající šťávou je na rožni upečeme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 13. 1. 2016
Kuře na zbojnický způsob
Ne každý má možnost připravit toto kuře na rožni. Dělávám na roštu v troubě, většinou kuře přepůlím a pod něj dávám hluboký plech s okraji. Nebo vcelku se dává na stojánek k tomu určený. Kuře krásně voní po použitých surovinách a jako příloha se hodí hlavně brambory v různých úpravách, chléb, já jsem tentokrát zvolila rýži a zeleninový salát. Na dané porce jsem ale měla váhově více masa, než jak uvádí recept. Ale záleží, pro jaké jedlíky vaříme. Za mě palec nahoru.🙂