Kuře nadívané

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1114 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
78 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
249 mg
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme, kůži směrem od volete k tělu prsty hodně uvolníme. Do volete se poté vejde více nádivky. Kuře zevně i uvnitř osolíme.
  • 2
    Nožem naškrábeme játra, na kousku másla podusíme, přidáme k nim špetku jemně nasekané petrželové natě a krátce osmahneme.
  • 3
    Máslo se žloutky utřeme do pěny v míse, přidáme předem mlékem navlhčenou housku, vychladlá podušená játra, muškátový květ, sůl a petrželovou nať. Směs řádně rozmícháme a na závěr do ní vmícháme tuhý sníh z bílků. V případě, že je nádivka příliš řídká, přidáme trochu strouhané žemle.
  • 4
    Připravenou nádivkou naplníme prostor ve voleti a zašijeme jej. Plníme jej volně, aby nádivka mohla nabývat a kůže nepraskla. Zbylou nádivkou můžeme naplnit břišní dutinu a také ji zašijeme.
  • 5
    Naplněné kuře nejdříve opečeme rychle po obou stranách a následně pečeme nádivkou nahoru, aby se nepřipekla.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.