Kuře nadívané
80 min.
Ingredience
- Nádivka
- 1kusSůl
- 1kusJátra kuřecí
- 1kusPetržel - nať
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1114 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
78 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
249 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme, kůži směrem od volete k tělu prsty hodně uvolníme. Do volete se poté vejde více nádivky. Kuře zevně i uvnitř osolíme.
- 2Nožem naškrábeme játra, na kousku másla podusíme, přidáme k nim špetku jemně nasekané petrželové natě a krátce osmahneme.
- 3Máslo se žloutky utřeme do pěny v míse, přidáme předem mlékem navlhčenou housku, vychladlá podušená játra, muškátový květ, sůl a petrželovou nať. Směs řádně rozmícháme a na závěr do ní vmícháme tuhý sníh z bílků. V případě, že je nádivka příliš řídká, přidáme trochu strouhané žemle.
- 4Připravenou nádivkou naplníme prostor ve voleti a zašijeme jej. Plníme jej volně, aby nádivka mohla nabývat a kůže nepraskla. Zbylou nádivkou můžeme naplnit břišní dutinu a také ji zašijeme.
- 5Naplněné kuře nejdříve opečeme rychle po obou stranách a následně pečeme nádivkou nahoru, aby se nepřipekla.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.