Kuře pečené na pivu
55 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyKapie
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
55 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
179 mg
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Smícháním velmi drobně nasekané kapie, oleje, piva, papriky, soli a pepře si připravíme směs na potírání kuřete.
- 2Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme a potřeme oloupaným a prolisovaným česnekem. Připravené kuře položíme na pekáček. Celé kuře dokola potřeme připravenou směsí na potírání. Pekáček s kuřetem vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka a dorůžova. Po celou dobu kuře potíráme připravenou směsi. Pečeme 30-40 minut.
- 3Upečené kuře rozkrojíme na porce, které pokládáme na talíře. S vhodnou přílohou jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.