Kuře pečené na zelenině

80 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1192 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
85 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře osolíme, opepříme na povrchu i uvnitř, do dutiny břišní vložíme snítku petrželky a 10g tuku. Prsíčka potřeme rozehřátým tukem a kuře pečeme na zbylém tuku za častého podlévání horkou vodou.
  • 2
    Asi po 20 minutách pečení přidáme ke kuřeti mrkev nakrájenou na kostičky, kolečka cibule a dále pečeme.
  • 3
    Když je kuře téměř měkké, přidáme nakrájený pórek a nakrájené uzené maso. Kuře naporcujeme a na talířích obložíme zeleninou.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.