Kuře pečené s cibulí a bramborami
120 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1200gramůKuře
- 300gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSměs koření na kuře
- 1lžičkaSůl
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
58 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře vložíme do pekáče a posypeme kořením.
- 2Ke kuřeti přidáme oloupané brambory, cibuli a česnek nakrájené na kousky a máslo. Osolíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme asi 1 hodinu 40 minut.
- 3Před koncem pečení příkon tepla zvýšíme, aby se pokrm upekl dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 18. 3. 2016
Kuře pečené s cibulí a bramborami
Pekla jsem kuřecí čtvrtky, z koření na kuřecí maso jsem použila pouze drcený kmín, ale to záleží na každém, co mu chutná.😉 Předpokládám, že brambory mají sloužit i jako příloha, tak v tom případě se musí dát více a před přidáním ke kuřeti je mírně osolit. Zhruba okolo 150 - 200 g v čisté váze na porci, záleží na apetitu strávníků :-) Kuře jsem pekla zhruba hodinku, ono záleží na teplotě trouby, ale tak dlouho jak se uvádí v receptu nepeču nikdy. Nemohla jsem maso nechat více zezlátnout, zespod se začaly více připékat brambory. Ale nám to nevadilo a dávám palec nahoru. Fajn jídlo z jenoho pekáčku.🙂