Kuře pečené s estragonem
80 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůEstragon
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceHořčice
- 1000gramůKuře
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
850 mg
Cukr
552 mg
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a do břicha vložíme estragon. V pekáči rozehřejeme máslo, na něj položíme kuře, opečeme ho po všech stranách.
- 2Poté přidáme zbytek estragonu, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme ještě 45 minut do měkka, následně kuře vyndáme.
- 3Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu, žloutky a hořčici. Zahřejeme, ale už nevaříme. Kuře podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.