Kuře pečené s estragonem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
850 mg
Cukr
552 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a do břicha vložíme estragon. V pekáči rozehřejeme máslo, na něj položíme kuře, opečeme ho po všech stranách.
  • 2
    Poté přidáme zbytek estragonu, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme ještě 45 minut do měkka, následně kuře vyndáme.
  • 3
    Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu, žloutky a hořčici. Zahřejeme, ale už nevaříme. Kuře podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.