Kuře pečené s rozmarýnem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
61 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
485 mg
Cukr
145 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, očistíme a necháme okapat. Kuře můžeme rozporcovat nebo je ponechat vcelku.
  • 2
    V nádobce připravíme pastu, rozmícháme majoránku, roztlučený jalovec, rozmarýn a rozetřený česnek.
  • 3
    Do pekáče vložíme máslo, které necháme rozehřát. Na máslo dáme kuře, které osolíme a potřeme pastou. Vše podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby zpočátku na malou teplotu. Kuře pustí šťávu a trochu se podusí. Během pečení kuře otočíme, po 45 minutách zvýšíme teplotu trouby a dopékáme, kuře přeléváme průběžně šťávou. Pečeme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.