Kuře pečené v římském hrnci

100 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře osolíme, opepříme a vložíme do římského hrnce. Přidáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájené brambory a slaninu.
  • 2
    Přisypeme tymián, osolíme a opepříme.
  • 3
    Pečeme 75 minut při 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 1. 2017
Kuře pečené v římském hrnci
Připravovala jsem kuřecí čtvrtky, slaninu jsem měla domácí uzenou a vynechala jsem úplně koření. Brambory jsem trochu osolila. Jídla z římského hrnce maximálně zachovají chuť použitých surovin, dusí se ve vlastní šťávě. Kdo chce mít trochu kůrčičku, tak ke konci přípravy odstraní horní díl hrnce. Římský hrnec se před naplněním musí na cca 15 - 30 minut ponořit do studené vody a vkládá se do studené trouby . Za mě každopádně palec nahoru.🙂