Kuře pečené v římském hrnci
100 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 180gramůCibule
- 600gramůBrambory
- 100gramůAnglická slanina
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře osolíme, opepříme a vložíme do římského hrnce. Přidáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájené brambory a slaninu.
- 2Přisypeme tymián, osolíme a opepříme.
- 3Pečeme 75 minut při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 1. 2017
Kuře pečené v římském hrnci
Připravovala jsem kuřecí čtvrtky, slaninu jsem měla domácí uzenou a vynechala jsem úplně koření. Brambory jsem trochu osolila. Jídla z římského hrnce maximálně zachovají chuť použitých surovin, dusí se ve vlastní šťávě. Kdo chce mít trochu kůrčičku, tak ke konci přípravy odstraní horní díl hrnce. Římský hrnec se před naplněním musí na cca 15 - 30 minut ponořit do studené vody a vkládá se do studené trouby . Za mě každopádně palec nahoru.🙂