Kuře pečené ve vinných listech
65 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuře
- Marináda
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 100gramůMed včelí
- 2lžíceKečup ostrý
- 4kusyPomeranče
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 300gramůVinné listy
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1758 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
123 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
14 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Dva kusy malých kuřat očistíme, rozřízneme na půlky, důkladně umyjeme a osušíme. Připravená kuřata vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme je v lednici marinovat celou noc.
- 2Marináda: Do misky vylijeme olej, víno, med, kečup a rozšleháme. V odšťavňovači vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme ji do misky, podle vlastní chuti přisypeme sůl, pepř, chilli koření, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, nakonec vmícháme drobně nakrájený česnek a marinádu promícháme.
- 3Vinné listy rozložíme na pracovní plochu, zvlášť každou půlku zabalíme do vinných listů a stáhneme kuchyňskou nití. Kuřata naskládáme na plech, zalijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme přibližně 35 minut. Sundáme vinné listy, kuřata potřeme máslem a dopečeme dalších 10 minut, aby byla kůže dopečená dozlatova a křupavá.
- 4Upečená kuřata pokládáme na mělké talíře, polijeme vypečenou šťávou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.