Kuře pečené ve vinných listech

65 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1758 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
123 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
14 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva kusy malých kuřat očistíme, rozřízneme na půlky, důkladně umyjeme a osušíme. Připravená kuřata vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme je v lednici marinovat celou noc.
  • 2
    Marináda: Do misky vylijeme olej, víno, med, kečup a rozšleháme. V odšťavňovači vymačkáme šťávu z pomerančů a přidáme ji do misky, podle vlastní chuti přisypeme sůl, pepř, chilli koření, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, nakonec vmícháme drobně nakrájený česnek a marinádu promícháme.
  • 3
    Vinné listy rozložíme na pracovní plochu, zvlášť každou půlku zabalíme do vinných listů a stáhneme kuchyňskou nití. Kuřata naskládáme na plech, zalijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme přibližně 35 minut. Sundáme vinné listy, kuřata potřeme máslem a dopečeme dalších 10 minut, aby byla kůže dopečená dozlatova a křupavá.
  • 4
    Upečená kuřata pokládáme na mělké talíře, polijeme vypečenou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.