Kuře po hunansku
45 min.
Ingredience
- Marináda
- 1kilogramKuřecí prsa
- 60mililitrůChilli paprička
- 250gramůKoriandr čerstvý
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 3hrstiSalát hlávkový
- 2lžičkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme rozdrcený česnek, oloupaný a rozdrcený zázvor, olej, ochutíme solí a pepřem a necháme chvíli odpočívat.
- 2Troubu předehřejeme na 190C.
- 3Kuřecí prsa nařízneme, vetřeme do nich marinádu, vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme cca 15min odpočinout. Poté grilujeme asi 15min až budou z obou stran opečená, vyjmeme a zakryté necháme mírně vychladnout.
- 4Maso nakrájíme na nudličky, rozložíme na talíře se salátovými listy, posypeme lístky koriandru a doplníme omáčkami.
- 5Do sójové vmícháme nasekanou chilli papričku a drcený česnek. Jako přílohu použijeme např. rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.