Kuře po uhersku
75 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusKuře
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyRajčata
- 100gramůSalám uherský
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1587 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
82 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře naporcujeme. Smícháme papriku, mouku, sůl a pepř a ve směsi maso obalíme. Porce opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple.
- 2Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Salám a omytá rajčata nakrájíme na kostičky. Vše opečeme ve výpeku a zalijeme červeným vínem. Přidáme kuře a dusíme pod pokličkou 45 minut. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu a chvíli prohřejeme.
- 3Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.