Kuře po vesnicku
50 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 1kusCibule
- 2decilitryVíno červené
- 200gramůKlobása - Čabajka
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo škvařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceKečup ostrý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1229 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
101 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
800 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, umyjeme, rozřízneme napůl, opepříme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a máslem, položíme na sádlem vymaštěný pekáč a v horké troubě pečeme 30 minut. Upečené kuře vybereme z pekáče, omastek přecedíme na pánev, přidáme olej a na něm osmažíme na kolečka nakrájenu cibuli, klobásu, na plátky nakrájené žampiony, zakapeme kečupem, zalijeme vínem a chvilku podusíme.
- 2Na talíř dáme podušenou směs a na ni položíme porci masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.