Kuře po židovsku
90 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2kilogramyKuře
- 500gramůBrambory
- 20gramůSměs koření na kuře
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 100gramůHusí sádlo
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1409 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
101 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře důkladně umyjeme, osušíme povrch a vnitřek kuřete vytřeme 30 g sádla, osolíme, opepříme a zatím necháme stranou.
- 2Nádivka: V pánvi rozpálíme 40 g sádla a na něm osmažíme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli do křupava. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je, smícháme spolu s připravenou cibulí, podle chuti osolíme, opepříme a připravíme bramborovou kaši.
- 3Kuře naplníme připravenou nádivkou, zašijeme nebo spojíme párátky, dobře ještě posypeme kořením, položíme ho na pekáč, ve kterém jsme rozpustili 30 g sádla. Pekáč vložíme do nahřáté trouby a za občasného polévání vlastni šťávou pečeme 60 minut. Kuře by mělo mít křupavou kůži.
- 4Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme podle porcí a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.