Kuře po židovsku

90 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1409 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
101 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře důkladně umyjeme, osušíme povrch a vnitřek kuřete vytřeme 30 g sádla, osolíme, opepříme a zatím necháme stranou.
  • 2
    Nádivka: V pánvi rozpálíme 40 g sádla a na něm osmažíme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli do křupava. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je, smícháme spolu s připravenou cibulí, podle chuti osolíme, opepříme a připravíme bramborovou kaši.
  • 3
    Kuře naplníme připravenou nádivkou, zašijeme nebo spojíme párátky, dobře ještě posypeme kořením, položíme ho na pekáč, ve kterém jsme rozpustili 30 g sádla. Pekáč vložíme do nahřáté trouby a za občasného polévání vlastni šťávou pečeme 60 minut. Kuře by mělo mít křupavou kůži.
  • 4
    Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme podle porcí a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.