Kuře po židovsku plněné farfalemi a játry
150 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuře
- 50gramůHusí sádlo
- 150gramůJátra drůbeží
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCitrony
- 300gramůTěstoviny Farfalle
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1266 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
75 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celé kuře očistíme, pod studenou tekoucí vodou umyjeme, osušíme a potřeme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, posypeme sladkou paprikou a necháme stranou.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme do křupavá, poté přidáme omytá játra, které také osmažíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Farfallíny uvaříme v osolené vodě a scedíme.
- 3Do misky vysypeme osmaženou cibuli, připravená játra, uvařené farfalle, přidáme vejce, nasekanou petržel kudrnku a nasekaný kopr, všechny suroviny v misce důkladně promícháme, podle vlastní chutě osolíme, přisypeme pepř a ještě promícháme.
- 4Z kuřete odřízneme krk a křidélka, naplníme připravenou náplní, kuře zašijeme, položíme na plech, vložíme do nahřáté trouby a necháme péct 120 minut dozlatova a doměkka. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a vodou.
- 5Hotové kuře vytáhneme z trouby, ještě teplé pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu, rozporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.