Kuře po židovsku plněné farfalemi a játry

150 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1266 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
75 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé kuře očistíme, pod studenou tekoucí vodou umyjeme, osušíme a potřeme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, posypeme sladkou paprikou a necháme stranou.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme do křupavá, poté přidáme omytá játra, které také osmažíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Farfallíny uvaříme v osolené vodě a scedíme.
  • 3
    Do misky vysypeme osmaženou cibuli, připravená játra, uvařené farfalle, přidáme vejce, nasekanou petržel kudrnku a nasekaný kopr, všechny suroviny v misce důkladně promícháme, podle vlastní chutě osolíme, přisypeme pepř a ještě promícháme.
  • 4
    Z kuřete odřízneme krk a křidélka, naplníme připravenou náplní, kuře zašijeme, položíme na plech, vložíme do nahřáté trouby a necháme péct 120 minut dozlatova a doměkka. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a vodou.
  • 5
    Hotové kuře vytáhneme z trouby, ještě teplé pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu, rozporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.