Kuře ruského myslivce
65 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1kilogramKuře
- 1lžičkaJalovec
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVoda pitná
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceEstragon
- 30mililitrůBrandy
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
59 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře rozčtvrtíme, porce osolíme a posypeme mletým jalovcem.
- 2Na pekáči rozehřejeme máslo, kuřecí čtvrtky do něho vložíme kůží dolů, dáme do trouby a pečeme. Asi v polovině pečení, tj. po dvaceti minutách porce otočíme kůží nahoru a podlijeme trochou horké vody.
- 3Po dalších 10 minutách přidáme ke kuřeti na tenké plátky nakrájené žampiony s nasekanou cibulí a pečeme spolu s kuřetem.
- 4Nakonec kuře zalijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, sekanou petrželku a estragon, 3 minuty povaříme, odstavíme a maso vyjmeme. Šťávu podle chuti přisolíme, vylepšíme koňakem a rozmícháme.
- 5Porce na talířích přelijeme šťávou a podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.