Kuře ruského myslivce

65 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
59 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře rozčtvrtíme, porce osolíme a posypeme mletým jalovcem.
  • 2
    Na pekáči rozehřejeme máslo, kuřecí čtvrtky do něho vložíme kůží dolů, dáme do trouby a pečeme. Asi v polovině pečení, tj. po dvaceti minutách porce otočíme kůží nahoru a podlijeme trochou horké vody.
  • 3
    Po dalších 10 minutách přidáme ke kuřeti na tenké plátky nakrájené žampiony s nasekanou cibulí a pečeme spolu s kuřetem.
  • 4
    Nakonec kuře zalijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, sekanou petrželku a estragon, 3 minuty povaříme, odstavíme a maso vyjmeme. Šťávu podle chuti přisolíme, vylepšíme koňakem a rozmícháme.
  • 5
    Porce na talířích přelijeme šťávou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.