Kuře s bazalkovou omáčkou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře rozdělíme na 8 kousků, kůži odstraníme a porce vykostíme. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji.
  • 2
    Ke kuřeti přidáme oloupaný, nasekaný česnek, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekané bylinky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
  • 3
    Vývar procedíme a povaříme v něm oloupanou cibuli, mrkev, fenykl a pórek nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.
  • 4
    Na talíře upravíme porce kuřete, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.