Kuře s bazalkovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 300mililitrůVývar slepičí
- 1kusPórek
- 50gramůFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1000gramůKuře
- 1lžíceBazalka
- 1kusMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozdělíme na 8 kousků, kůži odstraníme a porce vykostíme. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji.
- 2Ke kuřeti přidáme oloupaný, nasekaný česnek, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekané bylinky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
- 3Vývar procedíme a povaříme v něm oloupanou cibuli, mrkev, fenykl a pórek nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.
- 4Na talíře upravíme porce kuřete, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.