Kuře s bylinkami a čočkou

70 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
46 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V železném kastrolu osmahneme nakrájenou slaninu tak,aby zhnědla a pustila tuk.Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a smažíme asi 2 minuty.Přilijeme kuřecí vývar, přidáme tymián,majoránku, bobkový list, čočku, sůl, pepř.
  • 2
    Kuřecí maso orestujeme na teflonové pánvi dozlatova a položíme ho do železného kastrolu na čočku. Znovu osolíme, opepříme, posypeme trochou bylinek. Kastrol přiklopíme a vše dáme péci do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme zhruba 40 minut.
  • 3
    Každou porci ozdobíme petrželkou. Podáváme s česnekovým máslem. ( Čočka hnědá nebo zelená - 1 hrnek, po dvou miskách petrželky,majoránky a tymiánu, kuřecí vývar může být z kostky nebo prášku ).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.