Kuře s bylinkami, citrusy a kapary

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
96 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze dvou citronů vymačkáme šťávu, zbylé dva nakrájíme na plátky.
  • 2
    Kuře rozporcujeme na šest dílů. Dáme je do zapékací misky a smícháme je s bobkovým listem, rozmarýnem, tymiánem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 4
    Poté kuře dáme do trouby, poklademe ho plátky citronu, zalijeme vínem a pečeme 75 minut nepřikryté (nebo dokud citrony nejsou zlatavé a kuře propečené).
  • 5
    Po upečení vmícháme i kapary a agávový sirup a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.