Kuře s bylinkami, citrusy a kapary
95 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 4kusyCitrony
- 3lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 1lžičkaSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůVíno bílé
- 2lžíceKapary
- 1lžičkasirup agávový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
96 mg
Postup přípravy
- 1Ze dvou citronů vymačkáme šťávu, zbylé dva nakrájíme na plátky.
- 2Kuře rozporcujeme na šest dílů. Dáme je do zapékací misky a smícháme je s bobkovým listem, rozmarýnem, tymiánem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.
- 3Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 4Poté kuře dáme do trouby, poklademe ho plátky citronu, zalijeme vínem a pečeme 75 minut nepřikryté (nebo dokud citrony nejsou zlatavé a kuře propečené).
- 5Po upečení vmícháme i kapary a agávový sirup a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.