Kuře s celerovou pěnou

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
80 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme cibule, jednu z nich ponecháme stranou, druhou nakrájíme nadrobno a zpěníme na 80 g másla, poté přidáme brambory s celerem a sůl, zalijeme 500 ml vody, zakryjeme pokličkou a 30 minut vaříme.
  • 2
    Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, poté je v kastrole po obou stranách osmahneme na zbylém horkém másle dorůžova. Přidáme druhou cibuli, do které jsme zapíchnuli hřebíček, podlijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
  • 3
    Uvařenou zeleninu scedíme, prolisujeme, ručním šlehačem ušleháme, ke konci šlehání přilijeme šlehačku.
  • 4
    Na talíře položíme porce kuřete, na ně navrstvíme celerovou pěnu a vše přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.