Kuře s celerovou pěnou
110 min.
Ingredience
- 900gramůKuře
- 2lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 180gramůMáslo čerstvé
- 1kusHřebíček
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
80 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme cibule, jednu z nich ponecháme stranou, druhou nakrájíme nadrobno a zpěníme na 80 g másla, poté přidáme brambory s celerem a sůl, zalijeme 500 ml vody, zakryjeme pokličkou a 30 minut vaříme.
- 2Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, poté je v kastrole po obou stranách osmahneme na zbylém horkém másle dorůžova. Přidáme druhou cibuli, do které jsme zapíchnuli hřebíček, podlijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
- 3Uvařenou zeleninu scedíme, prolisujeme, ručním šlehačem ušleháme, ke konci šlehání přilijeme šlehačku.
- 4Na talíře položíme porce kuřete, na ně navrstvíme celerovou pěnu a vše přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.