Kuře s černou sójovou pastou
60 min.
Ingredience
- Na ochucení
- 2lžíceHovězí vývar základní
- 0,5lžíceVíno rýžové čínské
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1kusCibule
- 430gramůKuřecí prsa
- 0,5špetkaSůl
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 6kusůCibulka jarní
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSolamyl
- 0,5šálekVíno rýžové čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, papriku rozkrájíme na proužky, chilli papričku drobně, žampiony na plátky, cibuli a jarní cibulky také nadrobno.
- 2Maso vložíme do mísy, přidáme sůl, Solamyl, řádně promícháme, přelijeme vodou a necháme půl hodiny odstát.
- 3Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Maso poté vyjmeme, wok vytřeme papírovou utěrkou. Do woku vložíme zbývající lžíci oleje, česnek, černou sójovou pastu, obě papriky, chilli papričku, žampiony, cibuli i cibulky. Vše opékáme 2 minuty, přidáme maso a všechny ochucovací přísady, zahříváme 3 minuty, pokrm následně zahustíme Solamylem, rozpuštěným v rýžovém víně. Kuře servírujeme s nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.