Kuře s česnekem na rožni
70 min.
Ingredience
- česneková omáčka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOcet vinný
- 1decilitrVoda pitná
- 8kusůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- kuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1083 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
80 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
486 mg
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a umyté kuře naporcujeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Takto upravené kuře dáme do chladničky uležet na 1 hodinu.
- 2Porce kuřat opékáme pomalu na rozpáleném rožni do doby, než budou dobře propečená a mít zlatohnědou kůrku.
- 3Připravíme česnekovou omáčku:
- 4celou hlavičku česneku očistíme, česnek rozetřeme, dáme do misky, osolíme, přilijeme olej, vodu, pepř a lžičku octa a promícháme.
- 5Upečené porce kuřete podáváme polité česnekovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.