Kuře s česnekem na rožni

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1083 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
80 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
486 mg
Cukr
200 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a umyté kuře naporcujeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným česnekem. Takto upravené kuře dáme do chladničky uležet na 1 hodinu.
  • 2
    Porce kuřat opékáme pomalu na rozpáleném rožni do doby, než budou dobře propečená a mít zlatohnědou kůrku.
  • 3
    Připravíme česnekovou omáčku:
  • 4
    celou hlavičku česneku očistíme, česnek rozetřeme, dáme do misky, osolíme, přilijeme olej, vodu, pepř a lžičku octa a promícháme.
  • 5
    Upečené porce kuřete podáváme polité česnekovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.