Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá kuřecí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Prsa mírně naklepeme, vložíme na dno pekáče, který jsme si vytřeli máslem (50 g).
  • 2
    Kajmak smícháme s mlékem a utřeme s česnekem a 2 špetkami mořské soli. Oloupeme a omyjeme čerstvý zelený chřest. Spodní tvrdé stonky (asi 3 cm) odřežeme. Chřest rozložíme na maso, zasypeme ho nastrouhaným tvrdým sýrem a zalijeme připraveným kajmakem. Po celém povrchu poklademe plátky másla (70 g).
  • 3
    Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Pod poklicí pečeme (a zároveň dusíme) 30 minut, poté poklici odložíme a pečeme dalších 20-30 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.