Kuře s chřestem, sýrem a kajmakem
100 min.
Ingredience
- 400gramůKajmak
- 1lžíceSůl
- 800gramůKuřecí prsa
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 500gramůChřest zelený
- 80gramůSýr Čedar
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkySůl mořská
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Prsa mírně naklepeme, vložíme na dno pekáče, který jsme si vytřeli máslem (50 g).
- 2Kajmak smícháme s mlékem a utřeme s česnekem a 2 špetkami mořské soli. Oloupeme a omyjeme čerstvý zelený chřest. Spodní tvrdé stonky (asi 3 cm) odřežeme. Chřest rozložíme na maso, zasypeme ho nastrouhaným tvrdým sýrem a zalijeme připraveným kajmakem. Po celém povrchu poklademe plátky másla (70 g).
- 3Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Pod poklicí pečeme (a zároveň dusíme) 30 minut, poté poklici odložíme a pečeme dalších 20-30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.