Kuře s citrónem a estragonem

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
60 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
180 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme máslo s citrónovou kůrou a přiléváme citr.šťávu a přisypáváme estragon. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Oddělíme kůži od masa, abychom ji neroztrhli.
  • 3
    Dvě třetiny ochuceného másla rozetřeme pod kůži a zbytek na povrchu.
  • 4
    Do pekáče dáme 2 lžíce oleje, přidáme kuře a pečeme 20 minut při 200 stupních.
  • 5
    Obrátíme kuře a pokapeme zbytkem citr.šťávy.
  • 6
    Pečeme 90 minut a každých 20 minut obrátíme a potřeme šťávou. Před dopečením přidáme ke kuřeti rozpůlené brambory.
  • 7
    15 minut necháme kuře odstát a poté naporcujeme.
  • 8
    Rozdělíme s bramborami na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.