Kuře s citrónovou omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200°C nebo na stupeň 6.
  • 2
    Kuřecí prsíčka bez kosti položíme mezi dvě vrstvy voskového papíru nebo potravinářské fólie a naklepeme paličkou na maso na tenké plátky.
  • 3
    Po obou stranách potřeme olivovým olejem, solí a pepřem a dáme do trouby na 20-30 minut. Bude-li potřeba, otočíme je, aby se upekly rovnoměrně z obou stran.
  • 4
    Na citrónovou omáčku rozpálíme na pánvi olivový olej a 3-4 minuty restujeme nasekanou cibuli a česnek.
  • 5
    Na pánev přidáme jemně nasekaný celer a hřiby. Vaříme do měkka zakryté, abychom neztratili příliš mnoho vody. To by mělo trvat 5-10 minut.
  • 6
    Na pánev přilijeme víno, citrónovou šťávu a vývar. Vaříme dále na mírném ohni.
  • 7
    Až začne směs pobublávat, vmícháme mandlovou mouku, abychom směs zahustili. Necháme dalších 5-10 minut pobublávat.
  • 8
    Kuře zalijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.