Kuře s citrónovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- CITRÓNOVÁ OMÁČKA
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 155mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 14gramůMouka mandlová
- 1kusCeler řapíkatý
- 5kusůHouby čerstvé
- 120mililitrůVývar drůbeží
- 455gramůKuřecí prsa
- 30lžičekOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200°C nebo na stupeň 6.
- 2Kuřecí prsíčka bez kosti položíme mezi dvě vrstvy voskového papíru nebo potravinářské fólie a naklepeme paličkou na maso na tenké plátky.
- 3Po obou stranách potřeme olivovým olejem, solí a pepřem a dáme do trouby na 20-30 minut. Bude-li potřeba, otočíme je, aby se upekly rovnoměrně z obou stran.
- 4Na citrónovou omáčku rozpálíme na pánvi olivový olej a 3-4 minuty restujeme nasekanou cibuli a česnek.
- 5Na pánev přidáme jemně nasekaný celer a hřiby. Vaříme do měkka zakryté, abychom neztratili příliš mnoho vody. To by mělo trvat 5-10 minut.
- 6Na pánev přilijeme víno, citrónovou šťávu a vývar. Vaříme dále na mírném ohni.
- 7Až začne směs pobublávat, vmícháme mandlovou mouku, abychom směs zahustili. Necháme dalších 5-10 minut pobublávat.
- 8Kuře zalijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.