Kuře s dvěma omáčkami
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50mililitrůOlej olivový
- 2kusyPaprika červená
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyPaprika žlutá
- 600gramůKuřecí prsa
- 150mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 15gramůBylinky čerstvé - svazek
- 10gramůBazalka
- 150gramůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 50mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve dvou rendlíkách rozehřejeme olivový olej. Do jednoho z rendlíků dáme polovinu nakrájené cibule a prolisovaného česneku, nakrájené červené papriky, pepř a rajčatový protlak. Do druhé vložíme zbývající cibuli a česnek, žluté papriky a bazalku.
- 2Oba rendlíky přikryjeme pokličkou a suroviny dusíme na velmi mírném ohni asi minutu, až papriky změknou. Zdá-li se kterákolli ze smění příliš suchá, podlijeme vodou. Každou směs pak zvlášť rozmixujeme a ještě protlačíme sítem.
- 3Potom obě omáčky vrátíme do rendlíků, osolíme a opepříme. Můžeme je také trochu prohřát.
- 4Kuřecí řízky dáme na mírně rozehřátou mělkou pánev a podlijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu. Kuřecí řízky vaříme 20 minut doměkka.
- 5Obě omáčky rozdělíme na talíře. Kuřecí rízky nakrájíme na plátky a upravíme k omáčkám. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.