Kuře s dvěma omáčkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve dvou rendlíkách rozehřejeme olivový olej. Do jednoho z rendlíků dáme polovinu nakrájené cibule a prolisovaného česneku, nakrájené červené papriky, pepř a rajčatový protlak. Do druhé vložíme zbývající cibuli a česnek, žluté papriky a bazalku.
  • 2
    Oba rendlíky přikryjeme pokličkou a suroviny dusíme na velmi mírném ohni asi minutu, až papriky změknou. Zdá-li se kterákolli ze smění příliš suchá, podlijeme vodou. Každou směs pak zvlášť rozmixujeme a ještě protlačíme sítem.
  • 3
    Potom obě omáčky vrátíme do rendlíků, osolíme a opepříme. Můžeme je také trochu prohřát.
  • 4
    Kuřecí řízky dáme na mírně rozehřátou mělkou pánev a podlijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu. Kuřecí řízky vaříme 20 minut doměkka.
  • 5
    Obě omáčky rozdělíme na talíře. Kuřecí rízky nakrájíme na plátky a upravíme k omáčkám. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.