Kuře s granátovými jabky a ořechy
65 min.
Ingredience
- 1,4kilogramyKuře
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 200gramůOřechy vlašské
- 0,25litrVývar slepičí
- 5lžicSirup Monin - granátové jablko
- 0,5lžičkaŠafrán
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5kusJablko granátové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1176 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
89 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme na 8 dílů. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a kousky masa na něm na středním ohni cca 20min restujeme. Průběžně obracíme.
- 2Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Polovinu ořechů rozemeleme, zbytek nasekáme najemno. Šafrán rozdrobíme mezi prsty a rozmícháme ve 2 lžících horké vody. Cibuli přidáme k masu a dozlatova osmahneme. Krátce orestujeme také obojí ořechy. Zalijeme vývarem a granátovým sirupem, dochutíme solí, pepřem, skořicí, šafránem a cukrem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 30min.
- 3Granátové jablko rozlomíme a zrnka vybereme. Maso rozdělíme na talíře, posypeme zrnky z jablka a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.