Kuře s houbovou nádivkou

85 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1429 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
106 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
414 mg
Cukr
263 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme, opláchneme, osolíme a okmínujeme.
  • 2
    Hlívu ústřičnou vypereme a nakrájíme na větší kousky.
  • 3
    Připravíme nádivku: nakrájíme žemle nebo rohlíky na malé kousky, polijeme mlékem, přidáme sůl, pepř, kousek rozehřátého másla, nakrájenou petrželku, vajíčka, na malé kousky rozkrájenou třetinu hlívy a nakrájený salám. Vše promícháme.
  • 4
    Pekáč vyložíme plátky másla a dno posypeme nakrájenou hlívou.
  • 5
    Vložíme do pekáče kuře naplněné nádivkou. Zbylou nádivku můžeme dát vedle kuřete do pekáče. Nadité kuře dáme péct do středně vyhřáté trouby, pekáč přiklopíme. Ke konci pečení pekáč odkryjeme a pokrm dopékáme, dokud není maso měkké a nemá kůrčičku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.