Kuře s houbovou nádivkou
85 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 250gramůHlíva ústřičná
- 3kusyŽemle tuková
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 100gramůSalám drůbeží
- 20gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1429 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
106 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
414 mg
Cukr
263 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, opláchneme, osolíme a okmínujeme.
- 2Hlívu ústřičnou vypereme a nakrájíme na větší kousky.
- 3Připravíme nádivku: nakrájíme žemle nebo rohlíky na malé kousky, polijeme mlékem, přidáme sůl, pepř, kousek rozehřátého másla, nakrájenou petrželku, vajíčka, na malé kousky rozkrájenou třetinu hlívy a nakrájený salám. Vše promícháme.
- 4Pekáč vyložíme plátky másla a dno posypeme nakrájenou hlívou.
- 5Vložíme do pekáče kuře naplněné nádivkou. Zbylou nádivku můžeme dát vedle kuřete do pekáče. Nadité kuře dáme péct do středně vyhřáté trouby, pekáč přiklopíme. Ke konci pečení pekáč odkryjeme a pokrm dopékáme, dokud není maso měkké a nemá kůrčičku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.