Kuře s lososem a pažitkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
95 mg
Cukr
441 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nejprve naklepeme a každý plátek nařízneme. Do otvoru vložíme kousky uzeného lososa. Osolíme, opepříme a propíchneme párátkem.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme maso a z obou stran orestujeme, cca 15-20minut. Po vyjmutí odstraníme párátka a udržujeme teplé.
  • 3
    Do pánve do výpeku přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a cca 5minut orestujeme. Poté přilijeme vývar a víno a pomalu přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme 5minut provařit a potom přimícháme smetanu.
  • 4
    Mezitím omyjeme pažitku, necháme okapat, nasekáme nadrobno a vmícháme do vroucí omáčky. Nakonec všleháme na kostičky nakrájené zbylé máslo. Omáčku dochutíme a před podáváním jí přelijeme maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.