Kuře s lososem a pažitkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 2kusyŠalotka
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125gramůLosos uzený
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
95 mg
Cukr
441 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nejprve naklepeme a každý plátek nařízneme. Do otvoru vložíme kousky uzeného lososa. Osolíme, opepříme a propíchneme párátkem.
- 2Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme maso a z obou stran orestujeme, cca 15-20minut. Po vyjmutí odstraníme párátka a udržujeme teplé.
- 3Do pánve do výpeku přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a cca 5minut orestujeme. Poté přilijeme vývar a víno a pomalu přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme 5minut provařit a potom přimícháme smetanu.
- 4Mezitím omyjeme pažitku, necháme okapat, nasekáme nadrobno a vmícháme do vroucí omáčky. Nakonec všleháme na kostičky nakrájené zbylé máslo. Omáčku dochutíme a před podáváním jí přelijeme maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.