Kuře s majoránkou a zeleninou
70 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 2lžíceMajoránka
- 1kusKuře
- 1špetkaSůl
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
75 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celé kuře naporcujeme na 4 části a do kůže vetřeme pepř, sůl a česnek. Zapékací mísu vymastíme, nasypeme 3 lžíce majoránky, vložíme kuře a zalijeme vínem.
- 2Pečeme v troubě při teplotě 220C asi 40minut. Během pečení několikrát maso potřeme máslem a podlijeme vínem.
- 3Mezitím papriky rozkrojíme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme, necháme okapat, odstraníme slupku, rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme zrníček. Nakrájenou zeleninu přidáme ke kuřeti a důkladně promícháme.
- 4Pečeme ještě asi 20minut. Před podáváním posypeme maso nadrobno nasekanou majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.