Kuře s nádivkou z rýže a drůbků
120 min.
Ingredience
- 2kusyKuře
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300gramůKuřecí drůbky
- 100gramůRýže dlouhozrnná
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstMáta
- 2decilitryVývar drůbeží
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
68 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
254 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata omyjeme, vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme částí soli a necháme v chladničce hodinu odležet. Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě, pak scedíme přes síto a necháme okapat.
- 2Kuřecí drůbky opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájené drůbky, rýži, petrželku a mátu, podle chuti opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.
- 4Odleželá kuřata naplníme vychladlou náplní a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
- 5Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké, přelité šťávou z pekáče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.