Kuře s nádivkou z rýže a drůbků

120 min.
Egypt

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
68 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
254 mg
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata omyjeme, vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme částí soli a necháme v chladničce hodinu odležet. Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě, pak scedíme přes síto a necháme okapat.
  • 2
    Kuřecí drůbky opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájené drůbky, rýži, petrželku a mátu, podle chuti opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.
  • 4
    Odleželá kuřata naplníme vychladlou náplní a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké, přelité šťávou z pekáče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.