Kuře s nádivkou z těstovin a šunky

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1301 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
81 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do měkka uvaříme drůbky z kuřete vyjma jatýrek.
  • 2
    Na polovině másla a cibuli podusíme drobně nakrájené žampióny podušené na másle s cibulí, později přidáme kuřecí játra, osolíme, přidáme petrželovou nať a dodusíme. Na závěr šťávu zahustíme 2 lžícemi vláčné strouhané žemle.
  • 3
    Směs vložíme do mísy, přidáme jedno vejce ušlehané do pěny, drobně nakrájenou šunku nebo maso, uvařené drůbky, nastrouhaný sýr a překrájené vařené nudle. Směs okořeníme muškátovým oříškem a jemně nasekanou petrželovou nať. Vše řádně zamícháme.
  • 4
    Omyté kuře osušíme, osolíme, kůži na prsíčkách uvolníme, aby s e vešlo hodně nádivky. Nádivkou naplníme volně volátko a popřípadě břišní dutinu. Aby nám nádivka nevytekla, otvory zašijeme.
  • 5
    Kuře pečeme obvyklým způsobem na másle. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaným se lžičkou mouky a mírně povaříme.
  • 6
    Jako přílohy podáváme zeleninové nebo ovocné saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.