Kuře s nádivkou z těstovin a šunky
75 min.
Ingredience
- Nádivka
- 1hrstSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 1hrstŽampiony čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůNudle vaječné
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
- 1kusKuře
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1301 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
81 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do měkka uvaříme drůbky z kuřete vyjma jatýrek.
- 2Na polovině másla a cibuli podusíme drobně nakrájené žampióny podušené na másle s cibulí, později přidáme kuřecí játra, osolíme, přidáme petrželovou nať a dodusíme. Na závěr šťávu zahustíme 2 lžícemi vláčné strouhané žemle.
- 3Směs vložíme do mísy, přidáme jedno vejce ušlehané do pěny, drobně nakrájenou šunku nebo maso, uvařené drůbky, nastrouhaný sýr a překrájené vařené nudle. Směs okořeníme muškátovým oříškem a jemně nasekanou petrželovou nať. Vše řádně zamícháme.
- 4Omyté kuře osušíme, osolíme, kůži na prsíčkách uvolníme, aby s e vešlo hodně nádivky. Nádivkou naplníme volně volátko a popřípadě břišní dutinu. Aby nám nádivka nevytekla, otvory zašijeme.
- 5Kuře pečeme obvyklým způsobem na másle. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaným se lžičkou mouky a mírně povaříme.
- 6Jako přílohy podáváme zeleninové nebo ovocné saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.