Kuře s paprikami a omáčkou hoisin
35 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůKuřecí prsa
- 50gramůPaprika zelená
- 50gramůPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 25gramůOmáčka Hoisin
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 50mililitrůVíno rýžové čínské
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Naložíme proužky kuřecího masa se solí, troškou kukuřičného škrobu a zalijeme vodou. Ponecháme 30 minut odpočinout. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a opečeme kuřecí maso. Hotové maso přendáme na nahřátý talíř a wok umyjeme.
- 2Zeleninu nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Na pánvi nebo ve woku rozehřejme zbývající olej, přidáme česnek, omáčku hoisin, nakrájenou zeleninu a žampiony. Za stálého míchání opékáme na středním ohni 2 minuty a potom přidáme odložené kuřecí maso, cukr, sůl, pepř, chilli, sojovou omáčku.
- 3Pokrm 3 minuty zahříváme a na závěr ho zahustíme kukuřičným škrobem rozpušténým v rýžovém vínu. Podáváme s vařenými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.