Kuře s pestrou zeleninou

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
51 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře naporcujeme, osolíme opepříme a poprášíme moukou.
  • 2
    V kastrole rozehřejeme máslo, porce na něm opečeme do zlatova a vyjmeme.
  • 3
    Ve výpeku zkaramelizujeme cukr. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory, na plátky pokrájenou mrkev, rozkrájené cibulky a za častého míchání dusíme 10 minut. Směs vložíme do zapékací mísy, navrch položíme porce kuřete a zalijeme vývarem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
  • 4
    Nakonec pokrm posypeme nasekanými bylinkami a podáváme v zapékací míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.