Kuře s pestrou zeleninou
85 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůCibulka jarní
- 500gramůBrambory
- 2lžíceCukr krupice
- 125mililitrůVývar slepičí
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
51 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře naporcujeme, osolíme opepříme a poprášíme moukou.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo, porce na něm opečeme do zlatova a vyjmeme.
- 3Ve výpeku zkaramelizujeme cukr. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory, na plátky pokrájenou mrkev, rozkrájené cibulky a za častého míchání dusíme 10 minut. Směs vložíme do zapékací mísy, navrch položíme porce kuřete a zalijeme vývarem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
- 4Nakonec pokrm posypeme nasekanými bylinkami a podáváme v zapékací míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.