Kuře s petrželkou
70 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Vláknina
46 mg
Cukr
12 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme a zvolna opečeme na másle. Poté porce osolíme, opepříme, zalijeme trochou vařící vody a dusíme.
- 2Měkké maso vyjmeme na mísu. Šťávu zahustíme moukou, povaříme, přidáme lžíci jemně nasekané petrželky a lžičku citronové šťávy. Šťávu nalijeme na porce kuřete.
- 3Podáváme s rýží nebo se smaženými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.