Kuře s pikantní červenou omáčkou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
61 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
173 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé kuře očistíme, rozporcujeme, umyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, za stálého míchání chvilku smažíme, poté posypeme mletou a pálivou paprikou, drobně nasekanou chilli papričkou, zamícháme. Následně do hrnce naskládáme připravené kuřecí porce a zprudka maso opečeme. Přidáme kečup, protlak, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 70 minut. Měkké maso vyjmeme z hrnce, dáme stranou. Do šťávy, která nám v hrnci zůstala, nalijeme rozšlehanou smetanu s moukou, dochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu, vrátíme připravené uvařené kuřecí porce a za občasného míchání vaříme ještě 10 minut.
  • 2
    Uvařenou omáčku s masem stáhneme z ohně, pod poklicí necháme 5 minut dojít, porce rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.