Kuře s pomerančem a karamelem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
55 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Maso opékáme na pánvi na oleji asi 5 minut ze všech stran, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Na olej vsypeme cukr, necháme zezlátnout a zalijeme koňakem a citronovou šťávou, přidáme máslo. Potom přidáme omytá, nakrájená rajčata a šťávu a kůru z 1 pomeranče. Vložíme porce kuřete a dusíme asi 45 minut.
  • 3
    Maso podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.